Slikanica za otroke in odrasle “Vedno te ima nekdo rad”

Napisala Romana Er10959877_816617175077065_9200258263179560946_ncegović, ilustrirala Simona Čudovan

Zgodba pripoveduje o ljubezni… o izgubljeni in najdeni bližini med starši in otroci, o srčni prisotnosti bitij narave, o sočutju do sebe, do svojega notranjega otroka. V knjižni obliki in kot gledališka uprizoritev navdušuje otroke zlasti med 4. in 10 letom, odraslih pa se slikanica dotika predvsem s svojim globokim sporočilom in subtilno lepoto, ki se izraža tako skozi pripoved kot skozi ilustracijo. Knjigi so dodani tudi notni zapisi pesmic.

NAROČILA PO POŠTI: prosim, obrnite se na založbo Chiara, tel. 01 534 12 52 

1381205_816607828411333_1098886078093056046_nODZIVI, MNENJA O SLIKANICI:

“Čudovita knjigica! Z veseljem in ganjenostjo sem prebrala tvojo knjigico o mali miški, ki ji je začelo ledeneti srce … Prebrala sem jo tudi vnukinji in je bila trda od strahu, kaj bo z ubogo miško … No, vse se je srečno končalo, saj nas ima vedno kdo rad! Posebej pa naša mamica. Zdaj vadi skladbici na klavirju … Odločili sva se, da tvoje dragoceno besedilo prirediva za božično družinsko igro in bo vsak od nas zaigral kakšno vlogo…. Hvala za tvoje DARILO. Lepo, očarljivo, nežno …”
Manca Košir

“Čudežno zdravilo, ki razveseli in poboža notranjega otroka slehernega človeka! V knjigi, ki se pravi čas rojeva na sončno stran našega planeta, najdemo raznolikost sporočil – pogum, neomajno vero mamice miške, da se približa svojemu otroku, modrost narave in njeno zdravilno moč ter prijateljstvo Vilincev. Zaradi vsebine, ki šepeta Ljubezen, in čarobnih risb, naj pravljici na široko odprejo vrata vrtci in šole, knjižnice in knjigarne in sleherni dom.” Metoda Postolski Košir, vzgojiteljica predšolskih otrok in ustvarjalka za otroke

3“Med branjem zelo senzibilnega sporočila pravljice sem se trikrat, kot otrok, povsem brezskrbno zazibal v utrinek miline kratkega sladkega spanja, saj se me je pomenljivost in občutljivost pravljičnih junakov…sporočil očitno tako močno dotaknila, da me je kar posrkalo v pravljično, sanjsko deželo, dimenzijo.. kar več kot zgovorno govori o čarobnih dotikih in magični… moči pravljice, ki nas rahločutno opremlja za lepši, boljši in bolj ljubeč svet.” Boštjan Zupanič, pesnik

 

“Vedno je nekdo, ki ima te rad: Čudež 12314351_819619574850246_6701989710907238838_ose zgodi v zavedanju ljubezni, ki nam jo nudi Narava, v brezmejni srčnosti njenih bitij, v katerih svet nas odpelje pravljica Romane Ercegović. Z milim ter prefinjenim jezikom nam odstre pozabljeno skrivnost – tisto o čarobnosti, ki je v svetu Narave. Nežno nam pove o pomembnosti sodelovanja z njenimi bitji ter nam pokaže moč, ki se skriva v tem sodelovanju.” Špela Kaplja, pravljičarka

 

“Slikanica Vedno te ima nekdo rad, ki je v resnici pravljica za otroke in odrasle, sodi v tisto brezčasno književno področje, ki vsakega bralca, majhnega ali velikega, nagovarja v filozofskem smislu srčne lepote in kulture ter tke niti duhovnega ozaveščanja in povezovanja vseh zemeljskih bitij – le s srcem je treba gledati.”
Liljana Klemenčič, vodja mladinskega oddelka Knjižnice Ptuj (v Tedniku)

12339300_819619261516944_7526908621700683142_o

“Čudovita, srčna, pomladno obarvana pravljica s pomembnim sporočilom za otroke in odrasle – naše napake in stiske niso nikakršen bav bav, saj se iz njih največ naučimo, rastemo ter postajamo močnejši. V Deželi Srca živijo vrednote, ki smo jih v današnjem svetu kar pozabili, a ta dežela je v vsakem od nas. Toplo priporočam v branje in gledanje, tako otrokom kot tudi odraslim.”
Mateja Ribarič, kustosinja Slovenskega šolskega muzeja

“Sem prebral, pregledal in se zjokal od sreče in veselja. V takšnih knjigah je bodočnost sveta.” Ivo Ercegović

“Pravljica nas vodi k prepoznavanju globokega miru, ljubezni.”
Jakob Šubic, gozdar, oče gozdnih vrtcev v Sloveniji

“Se dotakne tale knjiga. Zelo globoko. Potolaži notranjega otroka ❤ Knjige bom podarila otrokom, vendar sem vesela, ker jih bodo prebrale njihove matere, ki rabijo to zdravilno besedo, in nekaj pravljičnega v svoje življenje.” Ana Maria M.

“Ko sem brala zadnje strani, sem bila tako ganjena, da so mi tekle solze. Kakšna knjiga, pa sporočilo, čisto druga dimenzija.”
Valerija K.

“Res čudovito ljubeča knjiga! Z mojimi vnuki velikokrat uživamo v njej… Hvala Romana in hvala Simona za prekrasne ilustracije!” Edvarda A.

PREDSTAVITEV Z MANCO KOŠIR
vabilo 1. del

Ilustratorka Simona Čudovan
Ilustratorka Simona Čudovan
SLOVENSKI ŠOLSKI MUZEJ 08.12 (21)
SLOVENSKI ŠOLSKI MUZEJ 08.12 (29) Manca Košir in Romana Ercegović

“Kdaj se zatečemo v brezčutje Ledene Dežele? Največkrat takrat, ko smo prizadeti, ko se nam je zgodila krivica, ko nas je nekdo prepričal, da nismo dovolj dobri. Osvobajajoča resnica te zgodba je ta, da se vsak kdaj zmoti, da smo včasih prizadeti, včasih pa prizadenemo, pogosto nehote. To je življenje. Izhod iz tega kroga je v tem, da si to priznamo in da smo se pripravljeni pogovoriti, slišati sebe in drug drugega. A moramo sebi priznati napako in si oprostiti ter otrokom to pojasniti. Svet je poln krivde in zahtev po popolnosti. Ni nam več treba tega.”
Romana Ercegović v reviji Zarja (avtorica članka Urška Krišelj)

 

 

OBJAVE V ČASOPISIH

Revija Zarja, Urška Krišelj
Revija Zarja, Urška Krišelj

Slika (83)(1)

“Beseda pravljica mogoče, vsaj v meni, pomeni nekaj izmišljenega, pa vendar pričujoče delo govori o zelo realnih čustvih in situacijah s katerimi se srečujemo že, ko privekamo na ta svet. Dogodek med mišjim staršem in mišjim otrokom smo vsi izkusili, in v kolikor nimamo poguma reči “oprosti”, potem ostane samo še občutek krivde. Ta kasneje marsikoga podzavestno zavira pri polnem izražanju ljubezni do samega sebe in posledično do ostalega sveta, pri izražanju svojega potenciala, v osebnem in poklicnem življenju.
Ustvarjalka se zelo elegantno spopade s tem občutkom. Imel sem vtis, da sodobna otroška literatura ne posega po tako lepih tematikah in da so otroci celo malo zapostavljeni v podpori k duhovnem razvoju, ki je na koncu koncev ključnega pomena za dobrobit posameznika in posledično celotne družbe. Naravnost osvežujoče je prebrati duhovno vsebino, ki je prikazana na otroški način, in upam, da jo bodo tudi otroci tako dobro sprejeli, kot sem jo sam.”
Dr. Sebastjan Perko

Veseli bomo vaših dragocenih odzivov in razmišljanj o pravljici ali predstavi!Lahko nas obiščete tudi na Facebook strani “Pravljica za otroke in odrasle Vedno te ima nekdo rad”: https://www.facebook.com/vednoteimanekdorad/

10423769_782097235195726_3068840989656608605_n

Pravljica je maja 2018 izšla tudi v danskem jeziku. Založba Erik Istrup Publishing:

https://www.erikistrup.dk/eip5_danske_udgivelser_da.html#du_er_altid_elsket

du-er-altid-elsket_cover